Boyun germe ameliyatının amacı özellikle ilerleyen yaşla birlikte boyun (gıdı) bölgesindeki sarkma ve kırışıklıkların giderilmesidir. Boyun germe, istenirse yüz germe işlemi ile de kombine de edilmektedir

Boyun Germe Ameli̇yat Nasıl Yapılır

Boyun germe ameliyatında yaklaşık 3 santim olan kesi çene altından yapılır. Fazla yağ dokusu mevcut ise liposuction ile yağ dokusu alınır. Boyun bölgesindeki gevşemiş kaslar sıkılaştırılır. Bu işlem kasların birbirine dikilmesi ile yapılır. Kesi estetik dikişle kapatılırken fazla deri alınır. Ameliyat sonuncu gergin bir boyun ve kırışıksız bir cilt elde edilmiş olur.

Boyun gerdirme ile yüz gerdirme işlemi birlikte kombine edilecekse kesi kulak arkasından yapılır. Boyun bölgesinde yapılan gerdirmenin yanı sıra yüzün de gerdirilmesi birlikte gerçekleştirilir.

Ameliyat 2-3 saat sürmektedir. Eğer yüz gerdirme ile kombine ediliyorsa süre biraz daha uzayabilir.

Gıdı Germe Ameli̇yat Öncesi̇

Ameliyat öncesi hasta ön muayeneden geçirilir ve sağlık geçmişi değerlendirilir. Ameliyat genel anestezi altında yapılacağı için anestezi için de ayrıca gerekli tetkikler yapılır. Planlama aşamasına geçilmesi ile doktor ile hasta ameliyatın içeriği ve sonrası üzerinde görüşme gerçekleştirir. Hasta sigar ve alkol tüketimi varsa ameliyattan 15 gün önce sonlandırmalıdır. Ameliyat günü herhangi bir hastalık söz konusu ise ameliyat mutlak ertelenmelidir.

Boyun Gıdı Germe Ameli̇yat Sonrası

Boyun bölgesinde kan birikimini önlemek için dren yerleştirilir. Drenin, 24 saat sonra çıkarılması ile hasta taburcu edilir.

Boyun bölgesine uygulanan bandaj bir hafta sonunda alınır. Ameliyat sonrası hissedilen ağrılar, ağrı kesiciler yardımıyla giderilecek kadar hafif düzeydedir.  Ameliyat sonrası boyun bölgesinde gerginlik hissi, morarma ve ödem görülmesi normaldir. Bu şikayetler 15 gün içinde ortadan kalkacaktır. Ameliyat sonrası tam iyileşme 6 ayı bulacaktır.